Bildiğiniz üzere birçok borsa var. Türk borsalarının başında BinanceTR, BTCTürk, Paribu, Bitlo, Koineks gibi borsalar gelirken, Dünya genelinde Binance, Huobi, Gate, Kucoin, Coinbase, Bittrex, Bitmax gibi borsalar öne çıkar.

KYC (Kimlik Doğrulama)

Fakat her borsanın kendi kuralları vardır. Kimisi KYC yapmayı şart koşmuştur, kimisi KYC yapmadan belirli limite kadar işlem yapmanıza izin verir. Her borsanın çekim limiti, depozit limiti, ticaret komisyonu ve çekim komisyonu farklıdır.

Türkiye’de bulunan borsalar KYC yapmadan işlem yapmanıza izin vermez. Bu borsaları kullanırken KYC şartı koşmazlar belki ama çekim (withdraw) yapmak istediğinizde KYC şarttır.

Borsalar Nasıl Kullanılır? Google2FA Nedir?

1- Öncelikle Türk borsalarından birinden hesap açarak kimlik doğrulama işlemi yapınız. Açtığınız her borsaya mutlaka Google2fa kodunu aktifleştiriniz. Güvenlik için bu şart. Aksi halde saldırılara açık hale gelirsiniz. Google2fa anahtar şifresini (key) mutlaka bir köşeye not ediniz. Tıpkı private keyler gibi bu kodlarınızı kimseyle paylaşmayınız. Google 2fa kullanabilmek için uygulama marketten “Google Authenticator” programını indirip telefonunuza kurunuz. Kullanımı gayet kolaydır. Alternatif bir uygulama da “Authy” uygulamasıdır. Authy keylerinizi bulut olarak depolar ve hesap kaybetmeniz durumunda otomatik geri yükleyebilirsiniz.

Image for post

2- Türk borsalarını kullanarak kolayca para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilirsiniz. Türk borsalarından dünya borsalarına (Binance, Huobi, Gate vb.) kriptopara gönderebilir veya çekebilirsiniz.

3- Her borsa güvenilir değildir. Maalesef internet ortamında yayın yaptıkları için scam/dolandırmak amaçlı borsalar kurulabiliyor. Araştırmadan hiçbir borsaya para göndermeyin. Geçmişte çok borsanın kapandığına ve paraları ödemediğine şahit olduk.

4- Borsalara cüzdanınızda bulunan kriptoparaları göndermek istiyorsanız Ethereum walletlarda ücretsiz gönderim yoktur. Cüzdanınıza bir miktar Ethereum gönderirseniz bu parayla birçok transfer yapabilirsiniz. Token gönderimi ücretlidir ancak çok küçük miktarlar gerekir. Bu gönderimler gwi denen komisyon ücretleri ile belirlenir.

STOP LOSS

Stop loss özelliği borsalarda bulunan kriptoparanızın değerinin ani düşmesine karşı sizin belirdiğiniz miktara gelmesi durumunda satılması durumudur. Büyük borsaların hemen hepsinde bu özellik mevcuttur ve ani para kaybetmenizi engellemeye yöneliktir. Bu özelliği kullanabilmek için 2 değer girmeniz gerekmektedir. 1. değer satış işlemi emri hangi değerde girilsin, 2. değer ise satış işlemi hangi değerden yapılsın. Bu bilgileri eksiksiz girerseniz para kaybetmeyi durdurabilirsiniz.

Borsa kullanımı ve coin ticareti ile ilgili yardımlaşma grubumuza katılıp destek alabilirsiniz.

https://t.me/traderehberi

Borsa üyeliğiniz yoksa Türkiye’de para gönderme ve çekme, bitcoin ve altcoinleri satın alabileceğiniz BinanceTR veya Bitlo Borsasına üye olabilirsiniz.

Ayrıca global anlamda büyük borsalardan tavsiye edebileceğimiz en büyük 3 borsa; Binance, Huobi ve Gate borsalarıdır.

Önceki İçerikKripto Para Cüzdanları
Sonraki İçerikBinance Komisyonları Nasıl Düşürülür? %45 Daha Az Komisyon Öde!
Kazanç Rehberi'nin yönetim hesabı. Mail: info@kazancrehberi.net

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz