Sıkça Sorulan Sorular

Airdropa katıldığım halde cüzdanıma token/coin gelmiyor.

 En çok gelen sorulardan birisi “birçok airdropa katıldığı halde cüzdana token/coin gelmediği” sorusudur. Airdroplardan kazandığınız ücretsiz coinlerin cüzdanlarınıza hemen gelmesini beklemeyin. Her airdrop ödülü dağıtım planı dahilinde dağıtılır. Bazen 1 haftada dağıtım sağlanırken bazen 6 ayı dahi bulabilir. Bu konuda diğer bir husus da her gördüğünüz airdropa katılırsanız, coin cüzdana gelse dahi scam projelerin coinleri işinize yaramayacaktır. Çünkü teknik bilgiye sahip herkes token üretebilir. Token üretmek belirli şartlara tabi değildir. Sizlere tavsiyemiz Kazanç Rehberi Telegram kanalında ve Twitter hesabındaki airdroplara katılmanız ve güncellemeleri takip etmeniz. Çünkü airdropa katılmak yeterli olmuyor. Bazen projeler airdrop tokenini vermek için sonradan ek şartlar sunabiliyor. O şartları yapmazsanız coinleri yollamıyorlar. İşte aşağıdaki adreste bu güncellemeleri de göreceksiniz.

Cüzdanıma Gelen Token/Coinlerin Fiyatını Nasıl Öğrenirim?

Cüzdanınıza gelen token/coinleri hangi borsada işlem gördüğünü Coinstats uygulaması kullanarak görebilirsiniz. Coinstats uygulamasını telefonunuza kurarak sadece cüzdan adresinizi tanımlayın. Coinstats uygulaması cüzdanınızda bulunan tüm coinleri analiz ederek hem değerini hem de hangi borsada listelendiğini gösterecektir. Ayrıca Coingecko uygulamasını da coinlerin hangi borsada listelendiğini görebilmek için yan kaynak olarak görebilirsiniz. Bu iki uygulamayı da aktif kullanmanızı öneririz.

Google2fa’da ki QR Kodlar Silindi Ne Yapabilirim?

Borsaların ve katıldığınız kampanya veya sitelerin sizlere giriş yapabilmek için verdikleri Google 2FA (google authenticator) kodlarını mutlaka bir yere not edin.
Aksi halde Telefonunuz bozulur veya kaybolursa bu sitelere giriş imkanınız kalmaz. Mecburen sitelerin supportu ile iletişime geçmek zorunda kalırsınız. Belki support aracılığı ile hesabınızı geri alırsınız ama uzun sürebilir. Ayrıca Kyc (kimlik doğrulama) yapmamışsanız hesabı geri almak bir o kadar zorlaşır.

Kaydetmediyseniz üzülmeyin.
Ne yapacağız?
1️⃣ Kaydetmediğiniz Google 2fa kodları için öncelikle hangi siteden aldıysanız giriş yapın.
2️⃣ Eğer sitede Google 2fa şifresini gösteriyorsa kopyalayın ve bir yere not edin.
3️⃣ Göstermiyorsa Google 2fa kodu deactive (kapalı) hale getirin. Kapalı hale getirdikten sonra yeniden aktif edin ve vereceği Google 2fa kodunu bir yere not edin. Hepsi bu kadar.

Metamask Nedir?

Metamask bir eklentidir. Myetherwallet(MEW) üzerinden çalışır. Bir cüzdan değildir. Sitelerde bu eklentiyi kullanarak otomatik ödemeler ve çekimler yapmak için kullanabilirsiniz. Fakat Metamask eklentisinin çok sayıda kopya ve sahteleri yapılmıştır. Bu eklentiyi kullanmak risklidir. Sizlere tavsiyemiz Trust Wallet uygulamasında “Dapps” sekmesini açın ve gireceğiniz siteye o sekmeden giriş yapın. Çünkü Trust Wallet Metamask ile entegre çalışır.

Airdrop Kampanyalarına Ekran Görüntüsü Göndermek için Hangi Siteyi Kullanmalıyım?

Airdrop kampanyaları aldığınız ekran görüntülerini bir yere yükleyip link istemeleri halinde; ImgbbHizliresim ve Imgur sitelerini kullanabilirsiniz. Bu sitelerin herhangi birini açtığınızda dosya yükle kısmına ekran görüntüsünü yüklerseniz size yüklenen dökümanın linkini verecektir.

Telegram’da Haberim Olmadan Gruplara Ekleniyorum. Bunu Nasıl Engelliyebilirim?

Tanımadığınız birinin sizi habersiz şekilde telegram gruplarına eklemelerini engellemek için;

Telegram>Ayarlar>Privacy(Gizlilik)>Groups>My Contact yapın ve tamama tıklayın.

Telegram Grubunuza Yazı Yazamıyorum.

“Telegramda grupta yazarken yazamıyorum engellenmiş görünüyorum veya yazım gruba gitmiyor veya kırmızı ünlem çıkıyor” şeklinde bir soru soruyorsanız eğer; Spambot isimli Telegram botunu başlatıp Telegram da engellenip engellenmediğinizi sorgulayabilirsiniz. Eğer engellenmiş iseniz kaç gün engellediğiniz de görebilirsiniz. Bu tür bir engeliniz var ise Telegram da genel gruplara engel süresince yazı yazamazsınız.

Cüzdan Kelimeleri Nelerdir?

Kurduğunuz her cüzdan Safepal Trust wallet vs farketmeksizin. size anahtar olarak gizli kelimeler verir. Bazıları 12 veya bazıları 24 kelimeden oluşur. Bu kelimeler sizin cüzdanınızın anahtarıdır. Bu kelimeleri cüzdanı kurarken not almanız gerekir. Ama almadıysanız dahi şuan cüzdanınız açıksa girip backup veya recovery bölümünden alabilirsin. Olası bir bozulma, kaybolma durumunda bu kelimeler ile cüzdanınızı tekrar kurarsınız. Aksi halde tüm bakiyeleriniz gider ve geri döndürülemez.

Uyarılar

  • Asla private keyinizi kimseye vermeyin.
  • Asla kimseyle şifrenizi paylaşmayın.
  • Sosyal Medya üzerinde kimseye güvenip bilgilerinizi (email-wallet adresi vb.) paylaşmayın.
  • Asla borsada 10 lira olan coini 2 liraya satanlara inanmayın.
  • Asla araştırmadan hiçbir token/coine yatırım yapmayın.
  • Asla kimseye güvenip küçük bir miktar da olsa para yollamayın.
  • Güvenmediğiniz hiçbir linke tıklamayın. Tıkladığınız linkin virüs enjekte etmekte kullanılabileceğini unutmayın.
  • Para karşılığı yardım teklif edenlere itibar etmeyin. Kazanç Rehberinden yardım alabilirsiniz. Kazanç Rehberi yardımlaşma platformudur. Bunun için ücret talep etmez. Adminlerden yardım isteyebilirsiniz.
  • Bitcoin veya Altcoin satın alırken veya satarken yaşadığınız sorunlara ilişkin Trade Rehberi yardımlaşma grubumuzdan yardım isteyebilirsiniz.
Önceki İçerikKripto Para Terimleri Sözlüğü
Sonraki İçerikTwitter ve Sosyal Medya Kullanımı
Kazanç Rehberi'nin yönetim hesabı. Mail: info@kazancrehberi.net

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz