Bounty Nedir?

Bountyler airdroplara kıyasen daha uzun süreçli reklam kampanyalarıdır. Airdroplar gibi 1–2 dakikada katılımla bitmez. Bazı bountyler aylarca sürebilir. Amaç aynıdır. Airdroplar gibi reklam kampanyalarına destek verip ücretsiz token kazanmaktır. Ancak airdroplardan kazanılan tokenların çok daha fazlasını bu kampanyalardan kazanabilirsiniz. Bu tür kampanyalar genellikle bitcointalk.org üzerinden yütürülür ve yaptığınız sosyal medya paylaşımları veya görevlerini siteye haftalık raporlar girilerek ödül kazanırsınız. Ayrıca bounty siteleri de mevcuttur. Bunların başında bountyhive.com sitesi gelir ki gayet başarılıdır. Ayrıca Bounty0x sitesini de sayabiliriz. Bountyhive ile ilgili daha detaylı bilgiyi floodumuzu (geniş anlatım) okuyarak edinebilirsiniz.

Bitcointalk Nedir?

Bitcointalk bir forum sitesidir. İnternet üzerinde kriptopara ve blokchain için kurulmuş en eski forum sitesidir. 22 Kasım 2009’da Satoshi Nakamoto tarafından kurulduğu söylenir. Bir kripto para projesi hayata geçtiğinde Bitcointalk üzerinde hem kendini tanıtır hem de ödül kampanyası düzenler. Dolayısıyla bir proje hayata geçtiğinde Bitcointalk üzerinden duyurusunu (ANN) gerçekleştirmesi zorunlu bir olay gibi görülmeye başlanmıştır.

Bitcointalkda üyelerin kıdemleri vardır ve kıdem arttıkça oradaki bounty kampanyalarından alacağınız ödüller artmaktadır. Airdroplarda kıdem sorunu yoktur ama bountylerde kıdeme göre ödül alırsınız. Kıdem atılan post (mesaj) sayısına göre belirlenir. Ancak boş veya saçma yorumlarda bulunanlar banlanır ve hesap tekrar açılmaz.

Eğer Bitcointalk sitesine girişte sorun yaşarsanız Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bounty kampanyalarına katılmak için rapor sunmanız gerekecektir. Raporlar genellikle benzer formatta olup bunlar proof (kanıt) olarak adlandırılır. Bazı airdroplarda da proof raporu eklemeniz istenebilir. Onun için elinizin altında bir adet Bitcointalk hesabı olmasında fayda vardır.

Benzeri konularda sorularınızı Kazanç Rehberi ve Trade Rehberi yardımlaşma platformuna katılıp sorabilirsiniz.

Önceki İçerikScam Proje Nedir? Nasıl Tespit Edilir?
Sonraki İçerikKripto Para Terimleri Sözlüğü
Kazanç Rehberi'nin yönetim hesabı. Mail: info@kazancrehberi.net

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz