Airdrop Nedir, Nasıl Katılırım?

Kriptopara borsalarına henüz girmemiş veya girdiği halde kendini daha çok tanıtmak isteyen projeler; kullanıcılarına sosyal medya üzerinden reklamlarını yaptırarak (görevler yaptırarak) ödül olarak kendi token/coinlerinden verirler. Bu tür ücretsiz olarak coin kazanma olayına airdrop (havadan düşen) denir.

Image for post

Bu kampanyalarda kriptopara şirketleri potansiyel kriptopara kullanıcılarına kendi reklamlarını yaptırmaktadır. Böylelikle hem reklamlarını yapmış olurlar hem de potansiyel yatırımcıları olan bizlere seslerini duyurmuş olurlar. Airdrop kampanyalarını katılmak kolay ve kısa sürelidir. Genellikle 1–2 dakika sürer. İçinde kampanyaya katılım sağlarsınız.

Bu kampanyalara genellikle telegram (mesajlaşma uygulaması) üzerinden botlar aracılığı ile, doldurulacak formlar ile veya siteye kayıt yöntemiyle basit görevleri yaparak katılım sağlayabilirsiniz.

Bu kampanyalarda ödül hemen hesabınıza geçmez. Genellikle kampanya süresi bitiminde dağıtımlar olur veya tokenların çekilme süresini beklemeniz gerekmektedir. Zaten bu tür kampanyaların genellikle borsalarda işlem görmediğini bildiğimizden tokenları cüzdanımıza çeksek dahi nakit paraya çevirmek için borsalara girmesini beklemek durumundayız. Airdroplar geleceğe yatırımdır. Kısa vadede kazandıran airdroplar da tabiki yok değildir. Onun için sağlam olan her airdropa katılmanızı tavsiye ederiz.

2018 senesini Şubat ayında kriptopara mcap’ı (piyasa büyüklüğü) 820 milyar dolara kadar yükselmişti. O zamanlar 1 Ethereum (ETH) 1500$’e kadar yükselmiş Bitcoin ise 19.000$ seviyelerini görmüştü.

Birçok analist uzun vadede kriptopara piyasasının çok ciddi kazandıracağı yönünde hemfikir. Airdroplar ile hiçbir yatırım yapmadan, 1–2 dakikanızı ayırarak bu promosyon kampanyalarına katılıp ücretsiz olarak geleceğe yatırım yapmış olursunuz.

Geçmişte bazı airdroplar çok ciddi kazançlar sağladı. Kimsenin tahmin bile edemediği şekilde basitçe katıldığınız bir airdroptan 3000$ (hydro airdrop) kazanabileceğiniz gibi daha küçük kazançlar da kazanabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu airdropun scam/shit/sağlam olup olmadığıdır. Scam ve Shit projelerden diğer makalede bahsettik. Oraya göz atmanızı tavsiye ederiz. Scam airdroplara katılmanın en büyük riski virüse maruz kalmak, cüzdan şifrenizin çalınması veya dolandırılmakla sonuçlanabilir. Sadece güvendiğiniz kaynaklardan gelen araştırılmış airdroplara katılırsanız riski minimuma indirmiş olursunuz.

Kazanç Rehberi Airdrop Kanalları:

https://t.me/kazancrehberi2

https://twitter.com/airdropturkish

Airdroplara Katılım:

1- Öncelikle mutlaka en az 1 adet telegram ve twitter hesabına sahip olmamız gerekiyor. Hemen hemen tüm airdroplar telegram ve twitter hesaplarını takip etmeyi zorunlu görev olarak sunuyorlar. Airdroplara katılım oldukça kolaydır. Yapılması gereken görevler genel olara telegram grubuna veya kanlına katılım, twitter hesabını takip ve sabit mesajı retweet, opsiyonel olarak facebook, instagram, linkedin, medium gibi hesap takibi, web sitesi üye olma gibi basit görevler yaparak airdroplara katılım sağlayabilirsiniz. Facebook, linkedin, medium, reddit, youtube, instagram, discord gibi sosyal medya hesaplarınızın da olması airdroplara katılım açışından kolaylık ve avantaj sağlayacaktır.

2- Mutlaka 1 adet cüzdan (wallet) açmanız gerekmektedir. Hiçbir airdropa borsa adresi verilmez. Kişisel wallet edinmeniz gerekmekte. Projelerin büyük çoğunluğu kendi blokchain zincirine sahip değildir. Genellikle Ethereum (ERC20) tabanlı olarak oluşturulurlar. Bunlar dışında Binancechain, Tron, Neochain, Eoschain, XLM gibi projelerin blokchain zincirinde de yer alabilirler. Diğer makalelerde hepsinden bahsedeceğiz.

3- Airdrop katıldıktan sonra cüzdanınıza coinin gelmesini bekliyoruz. O tokenlar cüzdanına geldikten sonra borsada ise borsaya gönderip bozdurabilirsin. Btc’ye çevirebilirsin. Veya HODL (satmadan yükselmesi beklemek, elinde tutmak) edebilirsin. Coin cüzdanına geldikten sonra borsaya henüz girmemişse, tokenin borsaya girmesini beklemelisin.

Sonraki İçerikScam Proje Nedir? Nasıl Tespit Edilir?
Kazanç Rehberi'nin yönetim hesabı. Mail: info@kazancrehberi.net

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz